Yemeği her şeyden çok mu seviyorsun? O zaman dünyanın en pahalı restoranları arasındaki on mekan size birinci sınıf bir deneyim sunacak.
Dünyanın en pahalıları arasında yer alan, dünyanın dört bir yanından özel zevk tapınaklarını sizler için derledik.
Yemek harika bir şeydir ve dünyanın bu yerlerinde özellikle etkileyici ve pahalı bir şekilde kutlanır. Tüm duyuların yemeğe yoğunlaşabileceği sade döşenmiş restoranlardan, sanal gerçeklikle donatılmış gurme tapınaklarına kadar her şey mevcut.
ÖN BİLGİ TALEP FORMU
Sublimotion, Ibiza ve Dubai
Bir masa ve on iki sandalye, işte Sublimotion. Burada gurme mutfağı, son teknoloji, gösteri ve hayal gücüyle buluşuyor. Bu, 20 servislik avangart füzyon mutfağı menüsü, VR gözlüklerle sanal gerçekliğe dalma, şov performansları ve her türlü ışık ve renk efektiyle ifade ediliyor. Masa, duvarlar, zemin – burada her şey bir gösteri unsuru haline geliyor.
2014 yılında açılan restoran, İbiza’daki Playa da Bossa’da bulunan Hard Rock Hotel’de yer alıyor ve sıra dışı konseptin mimarı Michelin yıldızlı şef Paco Roncero. Masaya oturmak için yaklaşık 1500 avro ödemeniz gerekiyor. O zaman lezzet şöleninin önünde hiçbir engel kalmıyor. İlkbahardan ekime kadar İbiza’da deneyimlenebilen Sublimotion, 2021 yılından bu yana kış aylarında Dubai’ye konuk oluyor.
Ginza Kitafuku, Tokyo, Japonya
Tokyo’nun lüks Ginza semtindeki Ginza Kitafuku restoranı, 2024 yılında dünyanın en pahalı Michelin yıldızlı restoranı oldu. Restoranın spesiyalitesi ise açların hemen önünde hazırlanan yengeç menüleri. Restoranın üç küçük odasına ancak birkaç kişi sığabiliyor.
Kasım ayından mart ayına kadar ise en pahalı menü: Bu dönemde, tatlı ve yumuşak etiyle bilinen bir Japon kar yengeci türü olan değerli Echizen Kiwami yengeçleri servis ediliyor. Fiyatlar 1850 avrodan başlıyor.
Caviar Russe, New York City, ABD
ABD’nin en pahalı Michelin yıldızlı menüsü New York’taki Caviar Russe’da servis ediliyor. Ve ismi her şeyi anlatıyor. Burada on bir çeşitten oluşan enfes havyar yemekleri sunuluyor. Bunlar barda bir kadeh şampanya ve bir kaşık havyarla başlıyor, ardından mermer merdivenlerden yukarı çıkıp kaliteli yemek salonuna ulaşıyorsunuz.
Caviar Russe, 1997 yılında havyar toptancısı olarak kuruldu ve sadece “kara altın” değil aynı zamanda deniz ürünleri ve kabuklu deniz ürünleri de sunuyor. En pahalı menünün davetkar ismi “Grand Tour of Caviar Russe” olanının fiyatı kişi başı yaklaşık 860 avroya denk geliyor.
Masa, New York City, ABD
New York City’deki Masa’da sessizlik, doğal ahşap ve minimalist mobilyalar hakim, hatta hiç pencere yok: Burada servis edilen Japon spesiyalitelerinin dikkati hiçbir şey dağılmamalı. Ancak bunun için maddi imkanınız olması gerekiyor, çünkü üç Michelin yıldızlı Masa restoranında bir öğün yemeğin fiyatı, küçük bir dairenin kirası kadar.
Tezgahta baş şef Masayoshi Takayama tarafından bizzat hazırlanan omakase menüsünü denemek isterseniz, kişi başı yaklaşık 840 Euro ödeyerek “Hinoki Tezgah Deneyimi” rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Elbette, mis kokulu trüf mantarları, nadir bulunan deniz kestanesi yumurtaları, Japon Wagyu sığır eti ve en iyi suşi gibi ustalıkla hazırlanmış ve servis edilen lezzet deneyimleri de var. Hatta birçok malzeme özellikle Japonya’dan uçakla getiriliyor.
Tamassa Resort Mauritius
SALT of Palmar Mauritius
LUX* Saint Gilles Reunion
LUX* Le Recif Reunion
LUX* Le Morne Mauritius
LUX* Grand Gaube Mauritius
LUX* Belle Mare Mauritius
Kyoto Kitcho Arashiyama, Kyoto, Japonya
Michelin yıldızlı şef Tokuoka Kunio’nun sunduğu “Omakase” menüsü, Kyoto Kitcho Arashiyama’nın en seçkin menüsüdür. Condé Nast Traveller’ın haberine göre, gurmeler bunun için 680 ila 760 avro ödüyor. Mevsimine göre matsutake mantarı, pahalı balon balığı, ızgara ahtapot veya Japon levreği gibi malzemeler de tabağa konuyor.
Yemekler geleneksel Kaiseki mutfağı tarzında hazırlanıyor. Bu, yalnızca mevsiminde olan malzemelerin kullanılması ve tabaklarda tablolar veya küçük bahçeler gibi sanatsal bir şekilde düzenlenmesi anlamına geliyor. Bahçelerden bahsetmişken: Kyoto Kitcho Arashiyama’da yemek yiyenler, geleneksel Japon binasından dışarıya, uyumlu bir şekilde düzenlenmiş dış alana bakarlar.
Alchemist, Kopenhag, Danimarka
İki Michelin yıldızına sahip avangard restoran Alchemist, Refshaleøen sanayi bölgesindeki Kraliyet Danimarka Tiyatrosu’nun eski bir atölyesinde yer alıyor. Kopenhag’daki Alchemist’te de Sublimotion’a benzer şekilde, müşteriler tabaktaki sunumun ötesine geçen genel bir kompozisyona davet ediliyor.
Beş perdede ziyaretçiler, yaklaşık 50 çeşit yemeğin sunulduğu sürükleyici bir restoran etkinliğine tanıklık ediyor. Burada, muhteşem yemekler sanat, tiyatro, teknoloji, güncel olaylar, ışık ve sesle birleşiyor ve restoranın mimari vurgusu, altında kavisli mermer bir tezgahta yemek yiyebileceğiniz planetaryum benzeri bir kubbe. Bu kadar gösterişli yemek arasında servis edilen yabani mantarlar ve trüf köpüğü, salyangozlar, karıncalı ballı-zencefilli drajeler veya kurutulmuş sığır eti neredeyse ikinci planda kalıyor. Deneyimin bedeli ise yaklaşık 720 avro.
Quince, San Francisco, ABD
Quince’in her yıl düzenlediği altı servislik trüf yemeğinin yıldızı beyaz trüftür. San Francisco’daki üç Michelin yıldızlı restoranda, kasım ortasından aralık sonuna kadar servis edilen enfes tadım menüsü, restoranın en pahalı menüsüdür. Şef Michael Tusk yönetiminde, Piedmont’un trüf mantarlarıyla hazırlanan enfes lezzetler servis ediliyor ve fiyatları yaklaşık 700 avro.
2024 baharında tamamlanan bir yıllık yenilemenin ardından Quince, Akdeniz ve Kuzey İtalyan mutfağından lezzetler sunan on masaya sahip. İmza yemekleri arasında beyaz trüf mantarlı risotto, Bolonya usulü tortellini ve hollandaise soslu briyoş üzerinde havyar yer alıyor.
Guy Savoy, Paris, Fransa

Paris’teki Guy Savoy’un Seine Nehri’ne bakan altı küçük yemek odası, gurme konuklarını özel bir ortamda ağırlıyor. Muhteşem neoklasik bir binada yer alan ve avangard ama geleneksel mutfağıyla bilinen restoranın dekorasyonunda zarafet ve kaliteli sanat eserleri ön plana çıkıyor.
İki Michelin yıldızına sahip olan lezzet mabedinin en pahalı menüsü ise 680 avroluk “Renkler, Dokular ve Lezzetler” menüsü. Karşılığında ise haşlanmış istiridye, deniz yosunu ve limon granitası, havyar, buharda pişirilmiş dülger balığı, siyah trüf mantarlı ıstakoz ve enginar çorbası, Fransız peyniri ve kızarmış kuzu eti ve tabii ki çikolata, dondurma, şerbet ve bisküvi gibi tatlı ikramlar alacaksınız.
Ciel Bleu, Amsterdam, Hollanda
Amsterdam’daki Ciel Bleu, iki Michelin yıldızına layık görülmüş olup, beş yıldızlı Okura Amsterdam Oteli’nin 23. katındaki geniş pencerelerinden şehrin muhteşem panoramik manzarasını sunmaktadır. Dekorasyon modern ve sade, masalar arasındaki yeterli alan ise mahremiyet sağlıyor.
Ciel Bleu’da sunulan lezzetler, klasik Fransız mutfağının, yenilikçi tekniklerin ve küresel etkilerin bir karışımıdır. Sekiz servislik Ciel Bleu imzalı menünün fiyatı 540 avro, altı farklı havyar çeşidinin yer aldığı havyar menüsünün fiyatı ise 595 avro.
Solo per due, Vacone, İtalya
Dünyanın en pahalı restoranı olmayabilir ama kesinlikle özel bir sözü hak ediyor. İtalya’nın Lazio bölgesindeki küçük Vacone belediyesinde bulunan Solo per due adlı restoran, sadece iki kişilik oturma kapasitesine sahip ve kendisini “dünyanın en küçük restoranı” olarak tanımlıyor. Etrafı özenle düzenlenmiş bir palmiye bahçesiyle çevrilidir ve yaz aylarında pergoladan vadinin zeytinliklerine ve üzüm bağlarına bakabilirsiniz.
Burada romantizm ve mahremiyet çok önemli: Burada yemek yiyen tüm sevgililer kitaplarını imzalayabilir ve garsonlar gümüş çan onlar için çalınmadığı sürece gizlice çekilirler. Sadece çiftlerle önceden kararlaştırılan mevsimlik İtalyan yemekleri servis edilmektedir.
Tek başına yemek yiyenler, şarap eşleşmesini, istenilen fon müziğini ve çiçek aranjmanları gibi süslemeleri de önceden belirliyor. Romantik akşam yemeğinin fiyatı iki kişi için 500 avrodur. Diğer restoranlarla kıyaslandığında gerçekten çok uygun.